JenLab biedt een nieuwe kwaliteitscontrole voor cornea-transplantatie

Korneziekten zijn de werelds grootste oorzaak van blindheid. Wanneer conventionele behandelingen mislukken, kan het zicht van een patiënt alleen worden hersteld door de transplantatie van gesoneerde menselijke cornea.

Korneransplantatie is de meest voorkomende transplantatieprocedure in de wereld. Er zijn echter niet genoeg donoren om de vraag te bevredigen, met de wachttijd zo lang als negen maanden voor een gedoneerde hoornvlies. Als gevolg van het probleem, zijn een groot aantal gedoneerde monsters ongeschikt voor transplantatie door het medisch record van de donor of door een slechte weefselkwaliteit, zoals een lage endotheliumceldichtheid. Normaal gesproken worden gesneuwde hoornvlies voor dagen of zelfs weken gehouden in speciale containers vóór transplantatie.

Korneransplantatie is de meest voorkomende transplantatieprocedure in de wereld

Multiphoton tomografie
Momenteel worden kwaliteitscontroles op donorenhoorn uitgevoerd door middel van slitlamponderzoek, waarbij informatie wordt gegeven over de cornea-anatomie en morfologie. Bij JenLab hebben we een nieuwe methode ontwikkeld met een betere resolutie, die aanvullende informatie biedt over celmetabolisme, evenals op de structurele organisatie van stromale collageen. De methode heet multiphoton tomografie (MPT).

MPT gebaseerd op bijna-infrarood femtosecondlasertechnologie is al in klinisch gebruik om niet-invasieve, etiketvrije optische biopsies van de menselijke huid te leveren. Huidige toepassingen omvatten vroegtijdige detectie van zwarte huidkanker, evaluatie van anti-aging cosmetica, en meting van huidverdunning bij astronauten na langdurige ruimtevaart.

Nu, met financiering uit het Horizon 2020-programma van de EU (subsidie ​​726666, LASER-HISTO, fase 2-kmo), pioniert JenLab het gebruik van MPT voor de verbeterde kwaliteitscontrole van hoornvliestransplantaties, met behulp van optische metabolische beeldvorming, collageenafbeelding en lipide / Waterafbeelding. De metabolische toestand kan worden beoordeeld door middel van de fluorescentie levensduur van autofluorescerende co-enzymen. Het netwerk van collageenfibrillen kan worden afgebeeld via tweede harmonische generatie (SHG), waarbij de infrarood laserstraal wordt overgebracht naar zwak blauw licht. Chemische informatie over de verdeling van lipiden en watergehalte kan worden opgehaald door snelle Raman (CARS) spectroscopie. CARS opent ook een pad om de farmacokinetiek van oogdruppels te bestuderen.

Helder zicht op de hoornvlies
In JenLab's MTP-proces kunnen meerdere detectors de gelijktijdige meting van autofluorescentie, fluorescentie levensduur, SHG en CARS met een enkele foton gevoeligheid toestaan. Een typische optische sectie die bestaat uit 512 x 512 pixels duurt slechts zes seconden. De intracellulaire cellen en het collageen netwerk kunnen direct op het scherm worden gezien.

In een eerste klinische studie aan het Saarlands Universitair Medisch Centrum kunnen we aantonen dat MPT-afbeeldingen gebruikt kunnen worden om de morfologie van korneale lagen, intratissecellen, het collageennetwerk en de metabolisme van menselijke hoornvlies te karakteriseren. Bovendien kan een bacteriële besmetting worden gedetecteerd.

Interessant is dat de stofwisseling van een verscheidenheid van intratissecellen blijkt te toenemen na de donatie, terwijl de stofwisseling van de belangrijke endotheelcellen afneemt. Zo kan MPT gebruikt worden om de opslagprocedure te optimaliseren en de juiste tijd voor transplantatie te evalueren.

Wij geloven dat MPT binnen de komende jaren kan worden gebruikt voor kwaliteitscontroles op hoog niveau van donoren hoornvlies voor transplantatie om het aantal positieve chirurgische resultaten te verhogen. Bovendien zal in vivo MPT heel waarschijnlijk op het menselijk oog worden gebruikt om ziekten zoals diabetes door middel van een direct zicht op het lichaam via het menselijke transparante venster te diagnosticeren: de hoornvlies.

Shanghai New Eyes Medical Inc. is opgericht in 2005 en is gepubliceerd in 2012. Het is het eerste gepubliceerde bedrijf in oogheelkundige medische ruimte.

Wij zijn gespecialiseerd in het digitale video opname systeem voor oogheelkundige apparatuur, zoals slit lamp microscoop, fundus camera microscoop, oogheelkundige chirurgische microscoop, AB scan, Oftalmoscope, en etc.

Voor meer informatie, klik op: http://www.eyesmed.com/products